Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Άλλη μια παγκόσμια επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του το Τμήμα Κωπηλασίας του ΟEA-ΝΑΒ, που εκπροσωπήθηκε με δύο κωπηλάτες στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων, που έγινε στο Τρακάι της Λιθουανίας και με απολογισμό μια δεύτερη θέση στη δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο και μια τέταρτη στην τετράκωπο άνευ. Η επιτυχία της δικώπου, έφερε για την Ελλάδα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Youth) που θα γίνουν το 2014 στη Κίνα. 

Συγκεκριμένα, στους τελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που έγιναν στη χώρα της Βαλτικής, το περασμένο Σάββατο 10 Αυγούστου, η αμιγώς Βολιώτικη δίκωπος, με πλήρωμα τον Γιώργο Παπασακελλαρίου του ΟΕΑ-ΝΑΒ και τον Μιχάλη Κουσκουρίδα του ΝΟΒΑ, κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση και να πάρει το ασημένιο μετάλλιο, με χρόνο 6.36.92. Η Βολιώτικη δίκωπος τερμάτισε πίσω από τη Γερμανία (6.35.22) και ακολούθησαν Σλοβενία, Σερβία, Τσεχία και Αυστρία.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Γιώργος Παπασακελλαρίου, ο οποίος αν και ηλικιακά ανήκει στην κατηγορία Παίδων, αγωνίστηκε με επιτυχία και στην κορυφαία διοργάνωση Εφήβων, δήλωσε ότι «δεν υπήρχε κρίσιμη στιγμή για να μας φέρει τη νίκη και τα δώσαμε όλα από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα».
Όσον αφορά στην τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο, που είχε πλήρωμα τους Χρήστο Μητρομάρα του ΟΕΑ-ΝΑΒ, Χαρ. Αθανασίου, Νικ. Κακούρη και Θωμά Καραμήτρο, έλαβε την τέταρτη θέση πίσω από τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Πολωνία με χρόνο 6.11.78, ενώ ακολούθησαν Τσεχία και ΗΠΑ. 

Πρόκριση για την Κίνα
Η μεγάλη αυτή επιτυχία της δικώπου με το Βολιώτικο πλήρωμα, χάρισε στην Ελλάδα την πρόκριση της δικώπου άνευ πηδαλιούχου, στην Ολυμπιάδα Νέων (Youth), που θα γίνει του χρόνου στην Κίνα.
Στο συγκεκριμένο αγώνισμα έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης ο Γιώργος Παπασακελλαρίου (που αναμένεται να λάβει μέρος στη διαδικασία πρόκρισης), ενώ ο Μιχάλης Κουσκουρίδας αλλάζει κατηγορία και θα αγωνίζεται στους άνδρες. 

Τι προηγήθηκε
Για να φτάσουν στην επιτυχία αυτή, οι πρωταθλητές του ΟΕΑ-ΝΑΒ Γ. Παπασακελλαρίου και Χρ. Μητρομάρας, ήρθαν πρώτοι στη δίκωπο με πηδαλιούχο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων, που έγινε το Πάσχα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.
Ακολούθησε για τον Παπασακελλαρίου, η πρώτη θέση στο σκιφ, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων, που έγινε στην Καστοριά, στις 21 και 22 Ιουλίου 2013.

Στη συνέχεια οι δύο κωπηλάτες κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα Κωπηλασίας, με 35 συναθλητές τους απ’ όλη την Ελλάδα και τελικά έμειναν οι 12 που μας εκπροσώπησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Λιθουανίας. Σημειώνεται ότι από τις έξι βάρκες που κατέβασε η Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι τρεις κατέκτησαν τη δεύτερη και δύο τέταρτες θέσεις (Έφηβοι και Νεάνιδες), ενώ οι υπόλοιπες τρεις έμειναν εκτός του μεγάλου τελικού, όπου συμμετέχουν οι έξι καλύτερες βάρκες. 

Ακολουθούν οι Βαλκανικοί
Επόμενη διοργάνωση για την εθνική ομάδα Κωπηλασίας είναι οι Βαλκανικοί αγώνες Εφήβων και Νεανίδων, στη Σερβία, από 5 ως 7 Σεπτεμβρίου.
Στη διαδικασία πρόκρισης για τους αγώνες, εκτός από τους Γ. Παπασακελλαρίου και Χρ. Μητρομάρα, θα συμμετάσχουν οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Στέφανος Λιγνός στους παίδες, Θεοδώρα Στούκα και Ασημίνα Μπίλη, στις νεάνιδες. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες του για τις επιτυχίες τους, τους γονείς τους που συμπαραστέκονται στην όλη προσπάθεια, όπως επίσης τους προπονητές τους, Σίμο Σάμιο, Λευτέρη Καραγιάννη, Μαρία Παρδάλη και Σοφία Τάσσιου, που συμβάλουν καθημερινά στην ποιοτική εκγύμναση όλων των αθλητών κωπηλασίας του Ομίλου. 

Σήμερα το απόγευμα, έγινε, στις εγκαταστάσεις του ΟΕΑ&ΝΑΒ, στην ακτή Αγ. Κωνσταντίνου τελετή υποδοχής των Γ. Παπασακελλαρίου και Χρ. Μητρομάρα, από τον πρόεδρο του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., Απόστολο Καζάκη και μέλη της Διοίκησης, τους προπονητές και τους συναθλητές τους, καθώς και τους γονείς των
 πρωταθλητών.


(ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ)     http://www.magnesianews.gr/News/Sports/?EntityID=2c3d929e-ba9a-4eb7-89f1-f0a1e317e58b0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ
ΑΡΓΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ 2008

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ
ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ 2004

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
4η ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ 2012

Καιρικές συνθήκες

O καιρός σήμερα
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Popular Posts

Μέγας Χορηγός!

Μέγας Χορηγός!

Χορηγός

Χορηγός

Χορηγός !

Χορηγός  !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

video

Our Facebook Page

Athens