Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014      Με την ολοκλήρωση και της φετινής αγωνιστικής περιόδου (2013-2014),τόσο σε Πανελλήνιο όσο και Διεθνές επίπεδο, η κωπηλασία του ΟΕΑ ΝΑΒ μέτρησε πολλές και μεγάλες επιτυχίες.
         Ο Όμιλος είχε παρουσία σε πολλές διοργανώσεις με τους αθλητές του. Με χαρά και περηφάνια σας παρουσιάζουμε τους φετινούς πρωταγωνιστές και όσους συμμετείχαν στη γόνιμη   και επιτυχημένη αυτή χρονιά.
 
Ο Γεώργιος Παπασακελαρίου , κορυφαίος αθλητής για το 2014
     Κορυφαία επίδοση για φέτος είναι η επιτυχία του 17χρονου αθλητή Γιώργου Παπασακελαρίου, ο οποίος αγωνίστηκε με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας και  κατέκτησε την 5η νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο αγώνισμα της Τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου μεταξύ πολλών και δυνατών πληρωμάτων .
      Στην αθλητική πορεία ο 17χρονος αθλητής όμως μετράει πολλές ακόμη επιτυχίες και μετάλλια,  τόσο στις Εθνικές διοργανώσεις, όσο και σε Διεθνείς,  συμμετέχοντας στην Εθνική Ομάδα.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Παπασακελαρίου στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε την 2η  νίκη και αυτό του έδωσε την ώθηση για ακόμη μεγαλύτερους στόχους όπως η συμμετοχή του στα επόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και στην Ολυμπιάδα του Ρίο, το 2016 και παράλληλα αισιοδοξία για όλους μας  να συνεχιστεί η  παράδοση  του ΟΕΑ ΝΑΒ σε κορυφαίες επιδόσεις.
 
Συγκεκριμένα για την φετινή χρονιά ο αθλητής πέτυχε:
1η   Πανελλήνια νίκη στο αγώνισμα της Δικώπου μαζί με τον αθλητή Μητρομάρα Χρήστο και πηδαλιούχο τον Βαλσάμη Νίκο στην κατηγορία των Εφήβων
2η Βαλκανική νίκη στο  αγώνισμα   της Τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου και  3η Βαλκανική νίκη στο αγώνισμα της Οκτακώπου στην κατηγορία των Εφήβων,  στο Βίσεγκραντ της Βοσνίας.
Και      νίκη σε Διεθνή Ρεγκάτα στο Πιεντελούκο της Ιταλίας στο ατομικό αγώνισμα του Σκιφ Εφήβων.       
Στο μέσον ο Ιωάννης Καλανδαρίδης
                                                                                                     
     Άριστες επιδόσεις έφερε φέτος ο 16χρονος αθλητής Γιάννης Καλανδαρίδης, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση του ΟΕΑ ΝΑΒ στο ατομικό αγώνισμα του Σκιφ.
Κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων –Κορασίδων στις 26 & 27 Ιουλίου ,στον αγωνιστικό στίβο των Ιωαννίνων, πετυχαίνοντας Πανελλήνιο ρεκόρ.
Στη συνέχεια, σε αγώνες επιλογής  της Εθνικής Ομάδας για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κέρδισε  τη συμμετοχή στο 2Χ σκιφ Παίδων .
Συγκεκριμένα από τη συμμετοχή του στο  Βαλκανικό Πρωτάθλημα ο Γιάννης Καλανδαρίδης απέσπασε:
Χρυσό μετάλλιο στο αγώνιασμα του Τετραπλού Σκιφ Παίδων με οριακή διαφορά από το Ρουμανικό πλήρωμα και
Αργυρό μετάλλιο στο Διπλό Σκιφ παίδων έναντι πάλι της Ρουμανίας που ως γνωστόν η ρουμανική κωπηλασία βρίσκεται εδώ και χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κυρίως λόγω οικονομικών δυσκολιών, οι παραπάνω αθλητές, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, προπονήθηκαν κυρίως στην έδρα του συλλόγου με ευθύνη του προπονητή-τεχνικού σύμβουλου Σίμου Σάμιου και μέσω διαδικασίας προκρίσεων, διεκδίκησαν και πέτυχαν  την συμμετοχή τους, χωρίς να έχει προηγηθεί   κάποιο οργανωμένο camp από την Εθνική Ομάδα, όπως γίνονταν παλαιότερα.

     Ο ΟΕΑ ΝΑΒ με την έναρξη της νέας αθλητικής  χρονιάς θέτει στόχους και δίνει κίνητρα στους παλιούς και νέους αθλητές.
Πρωταρχικός στόχος για την αγωνιστική χρονιά που μόλις άρχισε και θα ολοκληρωθεί  τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι η όσο το δυνατόν  μεγαλύτερη ένταξη  αθλητών του ΟΕΑ&ΝΑΒ στην Εθνική Ομάδα, η συμμετοχή τους στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και η επανένταξη του πολύ μεγάλου αθλητή μας Στέργιου Παπαχρήστου, ο οποίος  μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την συμμετοχή του στην επόμενη Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο της Βραζιλίας  το 2016.
    Οι προπονητές, Καραγιάννης Λευτέρης, Τασσιού Σοφία, Παπαντωνίου Δημήτρης με επικεφαλής  τον Τεχνικό σύμβουλο Σίμο Σάμιο,  είναι επιστημονικά καταρτισμένοι αφού όλοι τους είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου Φυσικής Αγωγής, φροντίζουν  για τη διασφάλιση της υγείας των  αθλητών - παρόλο που η κωπηλασία θεωρείται ένα από τα πιο βαριά και επίπονα αθλήματα - ενημερώνονται, εξελίσσονται και επιμορφώνονται σε θέματα νέων τακτικών προπόνησης, αξιολογήσεων, κριτηρίων  αλλά παράλληλα φροντίζουν και για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλητών μέσα από την προπονητική ψυχολογία και την ομαδική συνεργασία, έχοντας μοναδικό σκοπό την υγιή ανάπτυξη του σώματος και του πνεύματος με την παράλληλη υποστήριξη εξειδικευμένου γιατρού για αθλητές.
Στο πλήρως ανακαινισμένο γυμναστήριο (με την σημαντική  προσωπική βοήθεια των προπονητών, φίλων και γονέων των αθλητών με οποιοδήποτε τρόπο), οι αθλητές  αθλούνται σε ένα περιβάλλον ευχάριστο, καθαρό,  που διαθέτει όλα τα μέσα για την σωστή προετοιμασία τους.
     Τέλος η παρουσία διακεκριμένων αθλητών όπως των ολυμπιονικών μας Στέργιου Παπαχρήστου (Ολυμπιάδα Λονδίνου) και του παλαιότερου Νίκου Σκιαθίτη (Ολυμπιάδα Αθήνας) που λειτουργούν ως ινδάλματα-πρότυπα , αποτελούν σημαντικά κίνητρα  για τους νεότερους αθλητές, αφού προπονούνται στον ίδιο χώρο και βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και επαφή.
Εκτός όμως από τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες  όλων των αθλητών και τους μελλοντικούς στόχους, θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα και στην αγωνιστική εικόνα του ΟΕΑ&ΝΑΒ στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων  στις οποίες ο σύλλογος κατατάχτηκε στη 2η θέση στα μετάλλια μεταξύ των 28 σωματείων της Ελλάδας.  Αυτό το γεγονός μας δίνει θάρρος και ελπίδα–παρά τις κακές συνθήκες που επικρατούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό-ότι το άθλημα της κωπηλασίας  θα συνεχιστεί με τη σωστή και οργανωμένη δουλειά από τους αθλητές, τους προπονητές και τους συμμετέχοντες ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.   Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι από τους αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών αυτών προπονούνται όχι περισσότερο από  ένα χρόνο, αλλά με την συστηματική δουλειά και συνεργασία όλων προέκυψε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα.
Συντελεστές όλης αυτής της επιτυχημένης προσπάθειας εκτός από τους προπονητές, αποτελούν οι διοικητικοί του τμήματος της κωπηλασίας κ.κ. Βαρδαλής Μανώλης αντιπρόεδρος του συλλόγου  , Ρέππου Στέλλα έφορος κωπηλασίας και Σιώμος Παναγιώτης, έφορος  Κανό-Καγιάκ, όλο το Διοικητικό συμβούλιο , οι εξωδιοικητικοί φίλοι του αθλήματος που με κάθε τρόπο βοηθούν το τμήμα καθώς και όλοι οι γονείς που στέκονται δίπλα, αρωγοί όλοι τους, σε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης και διατήρησης του αθλήματος σε υψηλά επίπεδα.
     Στους γονείς που επιθυμούν να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να γυμναστούν με ασφάλεια και να διαπρέψουν στο άθλημα της κωπηλασίας, προπονητές και Διοίκηση  θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, στην Ακτή του Αγ. Κωνσταντίνου, μετά τον Ραδιοφωνικό Σταθμό. Με ευέλικτα ωράρια που έχουν προγραμματιστεί και έχουν προσαρμοστεί στις σχολικές απαιτήσεις τόσο για τους μικρότερους μαθητές του Γυμνασίου, όσο και για τους μαθητές του Λυκείου, πολλά παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το άθλημα της κωπηλασίας από κοντά και να έχουν διέξοδο με ενεργό δράση στα δύσκολα μαθητικά-εφηβικά τους χρόνια.
Εγγραφές στο τμήμα κωπηλασίας  γίνονται καθημερινά 15:00 μ.μ. - 19:00 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από 08:00 π.μ. - 12:00 π.μ.
Τηλ. Επικοινωνίας:   6937671010 Σίμος Σάμιος, προπονητής
                                   6942657181 Σοφία Τασσιού, προπονήτρια
                                   6973464814 Στέλα Ρέππου, έφορος τμήματοςΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΕΑ ΝΑΒ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της Δικώπου μετά πηδαλιούχου Εφήβων:
Παπασακελλαρίου Γιώργος,  Μητρομάρας Χρήστος   με πηδαλιούχο τον Νίκο Βαλσάμη.
Ο αθλητής Μητρομάρας Χρήστος πρωταθλητής στο αγώνισμα της Δικώπου μετά πηδαλιούχου Εφήβων για 2 συνεχόμενες χρονιές και 4ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο περσινό πρωτάθλημα 2013, ήταν προεπιλεγμένος αθλητής , συμμετείχε σε όλα τα camp της την Εθνικής Ομάδας για  το 2014 και επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά  για προσωπικούς λόγους αποχώρησε.
Ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου Γυναικών κέρδισαν οι αθλήτριες Στούκα θεοδώρα και Μπίλλη Ασημίνα, περσινές πρωταθλήτριες στο ίδιο αγώνισμα
Μαρία Παλαιολόγου,Ειρήνη Βαρελοπούλου, Γεωργούδη Μαργαρίτα,Μαριαλένα  Βλαχάβα,Ιωάννα Μπιτζιλαίου.
Ασημένιο μετάλλιο  στο αγώνισμα της Τετρακώπου Άνευ Πηδαλιούχου  Κορασίδων πέτυχαν οι αθλήτριες Ειρήνη Βαρελοπούλου, Ιωάννα Μπιτζιλαίου, Μαριαλένα  Βλαχάβα και  Μαρία Παλαιολόγου.
Κώστας Νικολαΐδης και Βασίλης Κουκουτής.
Ασημένιο μετάλλιο  στο αγώνισμα  της Δικώπου Άνευ Πηδαλιούχου Παίδων  πέτυχαν οι αθλητές Κώστας Νικολαΐδης και Βασίλης Κουκουτής.
Γρηγόρης Σχοιζοδήμος,Παναγιώτης Ψαρρός, Γιώργος Τσίρτογλου,
Λάμπρος Αθανασίου

Ασημένιο μετάλλιο  στο αγώνισμα του Τετραπλού Σκιφ Παίδων, πέτυχαν οι αθλητές Λάμπρος Αθανασίου, Παναγιώτης Ψαρρός , Γρηγόρης Σχοιζοδήμος και Γιώργος Τσίρτογλου.
Χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα της Τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου Εφήβων κέρδισαν οι αθλητές,  Μπαρέκας –Αραμπατζής  Αλέξανδρος, Κουκουτής Βασίλης, Ευαγγελινός Γιάννης και Μπιτζιλαίος Στέλιος σε μια μοναδική αγωνιστική εμφάνιση ξεπερνώντας  πολλά από τα «πρωτοκλασάτα πληρώματα»
 Χάλκινο μετάλλιο  της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου Νεανίδων κέρδισαν οι αθλήτριες, Στούκα Θεοδώρα μαζί με την 15χρονη   Γεωργούδη Μαργαρίτα η οποία κατέκτησε και 2η νίκη, Ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ατομικό Σκιφ Κορασίδων.
Στην τέταρτη θέση στο αγώνισμα  του Τετραπλού Σκιφ Εφήβων βρέθηκαν οι αθλητές, Παπασακελλαρίου Γιώργος, Καλανδαρίδης Γιάννης, Μητρομάρας Χρήστος ,Παπασταφίδας Μάριος
  Στην τέταρτη θέση στο αγώνισμα  της Τετρακώπου μετά πηδαλιούχου Ανδρών τερμάτισαν οι,  Παπασακελλαρίου Γιώργος,  Μητρομάρας Χρήστος ,Παπασταφίδας Μάριος, Μπαρέκας –Αραμπατζής Αλέξανδρος και Βαλσάμης Νίκος
Στην τέταρτη θέση στο αγώνισμα  της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου Εφήβων τερμάτισαν οι  Κυρατσάκης Σταύρος και Τσίρτογλου Γρηγόρης
Στην έκτη θέση  στο  αγώνισμα της Τετρακώπου  Άνευ  Πηδαλιούχου Παίδων, τερμάτισαν οι αθλητές Χαράλαμπος  Μυρίντζος , Χρήστος Τσαμασιώτης , Γιάννης Παπαδημητρίου και  Παναγιώτης  Πρωτοψάλτης , ενώ στη Δεύτερη θέση στο μικρό τελικό τερμάτισαν οι αθλητές , Αναστάσιος Παπαδήμας και Νίκος Βαλσάμης  πετυχαίνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση  σε αγωνίσματα  με πολύ και δύσκολο ανταγωνισμό.
Στην έβδομη θέση στο αγώνισμα του Διπλού Σκιφ Νεανίδων τερμάτισαν οι αθλήτριες, Μπίλλη Ασημίνα και Βλαχάβα Μαρία Ελένη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ
ΑΡΓΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ 2008

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ
ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ 2004

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
4η ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ 2012

Blog Archive

Καιρικές συνθήκες

O καιρός σήμερα
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Popular Posts

Μέγας Χορηγός!

Μέγας Χορηγός!

Χορηγός

Χορηγός

Χορηγός !

Χορηγός  !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

Χορηγός !

video

Our Facebook Page

Athens